Richard Krajicek
NOS SportAangepast

Krajicek: leuk die Spelen, maar voor ons niet

Het ABN Amro-toernooi begint pas over een maand, 12 februari om precies te zijn, maar toernooidirecteur Richard Krajicek weet nu al dat lastminute-afzeggingen van Roger Federer en Rafael Nadal zullen uitblijven.

Ze komen namelijk niet, de absolute topspelers. Wie er wel zijn? "De nummers drie en vier van de wereld, met Grigor Dimitrov en Alexander Zverev. In totaal acht spelers uit de toptwintig."

Tegelijk met Olympische Spelen

En met die score is Krajicek meer dan tevreden. "Iedere sessie ga je een topspeler zien." Krajicek zit meer met iets anders in zijn maag. De Olympische Spelen in Pyeongchang. Die zijn tegelijkertijd met het tennistoernooi.

Krajicek: leuk die Spelen, maar voor ons niet

Krajicek weet nog wat er vier jaar geleden gebeurde in Sotsji. "Iedere rit waren we kanshebber. Wat heel leuk was voor de Nederlandse sport en voor de kijkcijfers, maar voor ons was het minder leuk."

Er keken slechts 80.000 mensen naar de partijen in Ahoy. Het schaatsen trok miljoenen. "Er waren echt heel veel kaarten verkocht, maar iedereen zat buiten de tribunes naar het schaatsen te kijken."

Of hij er iets aan kan doen? Nee. "Het is nu eenmaal zo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl