Djokovic blij met rentree, maar is 'nog niet 100 procent'

Aangepast

Novak Djokovic mag na een afwezigheid van zes maanden weer aan toptennissen denken en lijkt fit voor de Australian Open. De Serviër maakte in navolging van Rafael Nadal zijn rentree bij een invitatietoernooi in Melbourne.

#AusOpen
@AustralianOpen
"I can't stop smiling, outside and inside!" - @DjokerNole during his 6-1 6-4 win over Dominic Thiem at @KooyongClassic. It's good to have you back, legend 😊
6 maanden geleden

De Serviër vierde zijn terugkeer van een elleboogblessure met een 6-1, 6-4 overwinning op Dominic Thiem. "Ik voel me geweldig, ik stond te popelen om weer te spelen", sprak de 30-jarige Djokovic, die vorig jaar op Wimbledon voor het laatst in actie kwam.

Djokovic is echter nog niet zeker van zijn zaak. "Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar ik ben heel, heel erg blij hoe het vandaag ging. Ik voel me nog niet honderd procent, dat kan ik alleen zeggen als ik meer wedstrijdritme heb opgedaan."

De twaalfvoudig grandslamkampioen meldde zich eind december af voor een demonstratietoernooi in Abu Dhabi, omdat hij weer last kreeg van zijn elleboog. "Ik had toen geen idee wat er zou gaan gebeuren, maar gelukkig zit ik nu hier in Melbourne. Hopelijk gaat alles de komende dagen goed en ben ik klaar voor de Australian Open."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Djokovic viert rentree met zege op Thiem
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Over de fitheid van Stan Wawrinka bestaat nog twijfel. De Australian Open-winnaar zou in Melbourne eveneens meedoen aan een demonstratietoernooi, maar meldde zich op het laatste moment af.

De Zwitser stond bijna een half jaar buitenspel vanwege een knieblessure.

STER Reclame