NOS SportAangepast

Djokovic blij met rentree, maar is 'nog niet 100 procent'

Novak Djokovic mag na een afwezigheid van zes maanden weer aan toptennissen denken en lijkt fit voor de Australian Open. De Serviër maakte in navolging van Rafael Nadal zijn rentree bij een invitatietoernooi in Melbourne.

De Serviër vierde zijn terugkeer van een elleboogblessure met een 6-1, 6-4 overwinning op Dominic Thiem. "Ik voel me geweldig, ik stond te popelen om weer te spelen", sprak de 30-jarige Djokovic, die vorig jaar op Wimbledon voor het laatst in actie kwam.

Djokovic is echter nog niet zeker van zijn zaak. "Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar ik ben heel, heel erg blij hoe het vandaag ging. Ik voel me nog niet honderd procent, dat kan ik alleen zeggen als ik meer wedstrijdritme heb opgedaan."

De twaalfvoudig grandslamkampioen meldde zich eind december af voor een demonstratietoernooi in Abu Dhabi, omdat hij weer last kreeg van zijn elleboog. "Ik had toen geen idee wat er zou gaan gebeuren, maar gelukkig zit ik nu hier in Melbourne. Hopelijk gaat alles de komende dagen goed en ben ik klaar voor de Australian Open."

Over de fitheid van Stan Wawrinka bestaat nog twijfel. De Australian Open-winnaar zou in Melbourne eveneens meedoen aan een demonstratietoernooi, maar meldde zich op het laatste moment af.

De Zwitser stond bijna een half jaar buitenspel vanwege een knieblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl