NOS NieuwsAangepast

Deze man redde een kind uit de modderstroom in Californië

Deze man redde een baby uit de modder

In het zuiden van de Amerikaanse staat Californië heeft een man een kind uit een modderstroom gered. Tijdens reddingswerkzaamheden in de plaats Montecito hoorde hij de baby huilen. Het kindje bleek bedolven te zijn onder een dikke laag modder. "We hebben de modder uit het mondje gehaald. Ik ben blij dat we de baby hebben gered, maar wie weet wie er daar nog meer ligt?", zegt de zichtbaar geëmotioneerde man.

Het is onbekend hoe het met de baby gaat, het kind is naar het ziekenhuis gebracht.

Modderstroom door de straten

Modderstromen in Californië hebben gisteren een spoor van vernieling achtergelaten. Het dodental is opgelopen tot zeker 13. Er wordt nog gezocht naar vermisten.

Een van de getroffen plaatsen is Burbank, bij Los Angeles. Vanuit een helikopter is gefilmd hoe een modderstroom door de straten beweegt.

Zo raast een modderstroom door de straten van Burbank

De dikke laag modder van soms wel anderhalve meter heeft veel vernield. Bomen en elektriciteitspalen zijn omgetrokken en rotsblokken liggen op de weg. Daardoor hebben hulpverleners moeite om het gebied te bereiken. De modderstromen zijn zo heftig omdat bomen massaal zijn verbrand door de bosbranden van afgelopen maand. De wortels houden de aarde niet meer vast en die stroomt weg door de regenval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl