Van den Brom wil meer met AZ dan de derde plaats

Aangepast

De regen kan het gemoed van AZ-trainer John van den Brom niet verpesten op het trainingskamp in Spanje. De coach is vol vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

De vraag zaait twijfel, het antwoord is eerlijk. "Nee, ik zou nu niet tekenen voor de derde plaats. Je wilt altijd meer en de achterstand op Ajax is niet groot. Maar natuurlijk ben ik wel heel blij met de derde plaats waarop we nu staan. En vooral de manier waarop we spelen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

AZ geeft jeugd de kans op regenachtig trainingskamp

AZ zag dinsdag Fred Friday naar Sparta vertrekken op huurbasis, Dabney dos Santos volgde eerder al dezelfde weg. In Alkmaar zijn het bewuste keuzes. "We hopen ze aan het einde van dit seizoen sterker weer terug te krijgen", zegt Van den Brom.

De opvolging staat al te trappelen. In Spanje is een handvol jeugdspelers aan de selectie toegevoegd om aan het grote werk te ruiken. Onder hen de net zestienjarige Kenzo Goudmijn.

'Prachtig proces'

Van den Brom: "Vergeet niet dat we al een jonge groep hebben. Dan is het heel leuk om te zien hoe die jeugdspelers zich daartussen staande houden. Dat is een prachtig proces."

Ook AZ wil zich nog roeren op de transfermarkt. "Daar zijn we wel mee bezig, ja", beaamt Van den Brom. Eén van de targets is PEC Zwolle-verdediger Philippe Sandler.

Komende week zal ook de toekomst van Van den Brom duidelijk worden. Niemand twijfelt eraan dat hij zijn contract verlengt. "Ik zou wel voor tien jaar willen bijtekenen", grapt Van den Brom.

STER Reclame