Damil Dankerlui Pro Shots

Damil Dankerlui vertrekt per direct van Ajax naar Willem II. De vleugelverdediger had een aflopend contract in Amsterdam en heeft in Tilburg een verbintenis tot de zomer van 2020 getekend.

"De kans om het eerste elftal van Ajax te halen was klein voor mij", aldus Dankerlui, die maandagavond al naar het trainingskamp van Willem II in Portugal vloog, op de website van zijn nieuwe club.

"Bij Willem II ben ik waarschijnlijk een stap dichter bij het spelen van wedstrijden in de eredivisie. Dat is toch hét niveau waarop je als voetballer in Nederland wilt spelen."

Rugnummer 34

Dankerlui gaat bij Willem II spelen met rugnummer 34, het nummer waarmee zijn voormalige teamgenoot Abdelhak Nouri bij Ajax speelde.

"Appie is een goede vriend van me. Bij Ajax trainden, aten en lachten we samen. Het was zeer ingrijpend en emotioneel wat er van de zomer met hem gebeurd is. Door dit rugnummer te kiezen, wil ik laten zien dat ik in gedachten bij hem en zijn familie ben."

Deyovaisio Zeefuik, Damil Dankerlui en David Neres spreken hun steun uit aan Abdelhak Nouri ANP

Dankerlui zat dit seizoen geregeld bij de selectie van Ajax, maar tot een officieel debuut in het eerste elftal kwam het nooit. Wel was hij een vaste kracht bij Jong Ajax, dat derde staat in de Jupiler League en waarvoor hij 82 duels speelde.

De 21-jarige speler maakte sinds 2011 deel uit van de jeugdopleiding van Ajax.

Defensieve problemen

Dankerlui is na Giliano Wijnaldum (het broertje van Liverpool-speler Georginio) de tweede verdediger die naar Willem II vertrekt. De Tilburgse club kampt met verdedigende problemen. In de eerste seizoenshelft incasseerde Willem II veertig tegendoelpunten.

"We volgden Damil al langer en we zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft", vertelt technisch directeur Joris Mathijsen. "Hij is de gewenste versterking waarnaar wij op zoek zijn geweest."

STER reclame