Rafael Nadal is terug op de tennisbaan
NOS SportAangepast

Verlies Nadal bij rentree op tennisbaan

Rafael Nadal heeft zijn rentree op de wedstrijdbaan gemaakt en kan dus zijn opwachting maken op de Australian Open, dat maandag van start gaat. De Spanjaard, terug van een knieblessure die hem in november bij de ATP Finals tot terugtrekken dwong, haalde vorig jaar de finale in Melbourne, waar Roger Federer de titel voor zich opeiste.

Een optreden op het eerste grandslamtoernooi van het jaar leek op losse schroeven komen te staan nadat Nadal had afgezegd voor een demonstratiewedstrijd in Abu Dhabi en het ATP-toernooi in Brisbane. Maar bij de Kooyong Classic, een demonstratietoernooi in Melbourne, kwam de nummer één van de wereld dan eindelijk in actie.

Verlies Nadal bij rentree op tennisbaan

Dat Nadal zijn eerste partij van 2018 verloor - de Fransman Richard Gasquet was met 6-4, 7-5 te sterk - kon de pret niet drukken. "Het is een lang jaar geweest", sprak de verliezer na afloop. "Daardoor kon ik pas later aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen beginnen dan normaal. Maar ik ben blij dat ik weer heb mogen ervaren hoe het is om een wedstrijd te spelen."

Goed zichtbaar was wel dat de grote vorm nog ver weg is. Nadal worstelde met zijn timing en maakte opvallend veel fouten met zijn forehand. "Het was een goede test", keek de zestienvoudig grandslamwinnaar niettemin met tevredenheid terug op het treffen met Gasquet. "Het was een goede oefening. En dat is het belangrijkste. Ik heb tot de Australian Open nog een paar dagen om te trainen."

Richard Gasquet ontvangt de felicitaties van Rafael Nadal

Bang dat zijn knie opnieuw gaat opspelen, is de Spanjaard, die in 2009 zijn enige titel op de Australian Open veroverde, niet. "Als ik mij niet goed zou voelen, zou ik hier waarschijnlijk ook niet zijn. Dus dat is goed nieuws."

En dat klonk ook Craig Tiley als muziek in de oren. Het was een opsteker voor de directeur van de Australian Open, die de afgelopen dagen afmeldingen van de toppers Andy Murray, Kei Nishikori, Serena Williams en Victoria Azarenka te verwerken kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl