Ploeg Minnaard krijgt weer wildcard voor Tour

Aangepast
Marco Minnaard op de flanken van de Col d'Izoard in de Tour van 2017 ANP

De Belgische wielerformatie Wanty-Groupe Gobert heeft evenals vorig jaar een wildcard gekregen om deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk. De drie overige wildcards gingen naar de Franse ploegen Cofidis, Direct Énergie en Fortuneo. Dat maakte de organisatie ASO van de Tour maandag bekend.

De Nederlander Marco Minnaard beleefde vorig jaar een verdienstelijk debuut in de Tour namens de ploeg van Hilaire Van der Schueren. In zijn eerste grote ronde eindigde de Zeeuw als veertigste in het algemeen klassement. Ook Wesley Kreder staat onder contract bij Wanty.

Bouhanni, Calmejane en Barguil

Naast Wanty kregen ook Cofidis (de ploeg van sprinter Nacer Bouhanni) en Direct Énergie (van etappewinnaar Lilian Calmejane) een wildcard voor de Tour.

Zoals verwacht kreeg ook Fortuneo-Samsic een uitnodiging. Want dat is de nieuwe ploeg van Warren Barguil, de bergkoning en tweevoudig etappewinnaar in de afgelopen Tour. De Nederlandse neoprof Bram Welten staat dit jaar ook onder contract bij Fortuneo. Hij kwam over van de opleidingsploeg van BMC.

Le Tour de France
@LeTour
🚲⭐ SÉLECTION DES ÉQUIPES 🚲⭐ / 🚲⭐ TEAMS SELECTION 🚲⭐ WILDCARDS: @TeamCOFIDIS @TeamDEN_fr @Fortuneo_Samsic @TeamWantyGobert #TDF2018
9 maanden geleden

De UCI WorldTour-teams worden rechtstreeks toegelaten tot de Ronde van Frankrijk. Daartoe behoort het Nederlandse Lotto-Jumbo en Sunweb, dat op een Duitse licentie rijdt.

De Ronde van Frankrijk begint op 7 juli met een rit in lijn in de Vendée en eindigt drie weken later in Parijs.

STER Reclame