Gewonden bij brand in Trump Tower New York

Aangepast
Reuters | Bewerking NOS

Bij een brand in Trump Tower in New York zijn twee mensen gewond geraakt, een brandweerman en een monteur. De brandweerman moest in het ziekenhuis worden opgenomen, nadat hij was geraakt door een vallend brokstuk. De monteur is ter plaatse behandeld omdat hij rook had ingeademd.

De brand brak uit rond 07.00 uur lokale tijd, in een verwarmings- en airconditioningsinstallatie op het dak van het gebouw. Hij werd ontdekt door leden van de Secret Service, die rook zagen.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand.

Eric Trump, zoon van de president, bedankte de brandweer via Twitter voor hun inzet.

Eric Trump
@EricTrump
There was a small electrical fire in a cooling tower on the roof of Trump Tower. The New York Fire Department was here within minutes and did an incredible job. The men and women of the #FDNY are true heroes and deserve our most sincere thanks and praise! https://t.co/xuTmq1GBbj
6 maanden geleden

Trump Tower is het kroonjuweel van het vastgoedimperium van Donald Trump. Hij kocht het gebouw van 10 verdiepingen aan in 1979 en verbouwde het naar een wolkenkrabber van ruim 200 meter hoog.

In Trump Tower zitten luxe appartementen en kantoren. President Trump, zijn vrouw Melania en hun zoon Barron woonden op de bovenste drie verdiepingen, tot ze naar het Witte Huis verhuisden. Het penthouse-appartement is nog wel in het bezit van Trump, die het ook wel "White House North" noemt.

1/2De New Yorkse brandweer werd rond zeven uur lokale tijd gebeld Reuters
2/2Op de bovenste verdieping van de Trump Tower in New York is vanochtend brand uitgebroken Reuters

STER Reclame