'Voor een fitte Van Persie is altijd plek bij Feyenoord'

Aangepast
Robin van Persie kwam afgelopen zomer kijken naar jeugdwedstrijden van Feyenoord ANP Pro Shots

Voor landskampioen Feyenoord begint het jaar vandaag met een training op Varkenoord. Dinsdag vertrekt de selectie naar Marbella om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Robin van Persie zal er nog niet bij zijn, maar de naam van de 34-jarige oud-Feyenoorder zal ongetwijfeld nog veelvuldig vallen.

"De kans dat hij komt, is veel groter dan afgelopen zomer", aldus NOS-commentator en Feyenoord-volger Arman Avsaroglu. "Toen had hij nog perspectief bij Fenerbahçe en nu is dat weg."

"Van Persie heeft altijd aangegeven zijn loopbaan in Rotterdam te willen beëindigen. Bij Feyenoord of Excelsior. Voor Excelsior is het nog te vroeg. Hij wil nog in de top spelen. Het zou me niet verbazen als hij echt komt, maar wel pas in de laatste dagen van de transferperiode."

'Feyenoord blijft bezig met Van Persie'

Eind december liet Feyenoords technisch directeur Martin van Geel aan de NOS weten al langer bezig te zijn met een transfer van Van Persie. "Van Persie is een ongelooflijk icoon en het zou mooi zijn als hij zijn loopbaan bij Feyenoord afsluit. Wij blijven op de achtergrond altijd met hem bezig", zei Van Geel toen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Geel: blijven met Van Persie bezig

Eerder deze week meldde het Algemeen Dagblad dat Van Persie met Fenerbahçe in gesprek is over directe ontbinding van zijn contract en is 'vrijgesteld van werkzaamheden'. Daarmee lijkt de weg vrij voor een terugkeer naar Feyenoord. De vraag is dan wel wat voor rol Van Persie kan spelen bij Feyenoord.

'Hoe fit is Van Persie?'

"Als je een speler als Van Persie kan krijgen, moet je die altijd nemen", aldus Avsaroglu. "Zo'n kans moet je niet laten lopen. Als hij fit is en top is, dan is er ook altijd een plek voor hem in het elftal. Maar dat zal ook een belangrijk gespreksonderwerp zijn bij gesprekken tussen Feyenoord en Van Persie: hoe fit is hij?"

"Het belangrijkste is dat hij zijn ervaring meebrengt. Maar hij is een ander type dan Dirk Kuijt. De eerste spits wordt hij niet. Nicolai Jørgensen is de eerste keus en blijft dat. Feyenoord mist creativiteit op het middenveld. Misschien is daar plek voor Van Persie. Daar heeft hij vroeger ook gespeeld."

Vertrek Kramer

De rol van spits Michiel Kramer lijkt uitgespeeld in Rotterdam-Zuid. "Kramer mag naar een andere club uitkijken. Sparta is concreet. Feyenoord heeft Dylan Vente ook nog, maar er zal een nieuwe spits moeten komen. Dat kan Van Persie zijn."

Michiel Kramer eet een broodje kroket NOS

Verder zal er op transfervlak waarschijnlijk weinig gebeuren bij Feyenoord. "Het is rustig en ik heb nog geen signalen dat dat gaat veranderen."

Pittig programma

Feyenoord verblijft van 9 tot en met 14 januari aan de Spaanse kust en op 21 januari beginnen de Rotterdammers in Amsterdam tegen Ajax aan de tweede seizoenshelft. Drie dagen later volgt de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, op 31 januari wacht PSV in de KNVB-beker en op 25 februari ontvangt Feyenoord PSV in de eredivisie.

"De eerste maand na de winterstop wordt cruciaal met onder meer Ajax en PSV als tegenstanders", zegt Avsaroglu. "Als ze die wedstrijden allemaal winnen, niet heel waarschijnlijk, maar het kan, gaan ze nog meedoen om de titel. Anders wordt het moeilijk."

Feyenoord staat met met 32 punten uit 17 duels vijfde in de eredivisie, achter PSV (18-46), Ajax (18-41), AZ (18-38) en PEC Zwolle (18-33). De Rotterdammers wonnen, inclusief het bekerduel met Heracles, de laatste drie duels voor de winterstop.

STER Reclame