Bloedbad door autobom in Syrische rebellenstad Idlib

Aangepast
Ravage na de bomaanslag in Idlib AFP

Bij een aanslag met een autobom in de Syrische stad Idlib zijn zeker 23 mensen omgekomen en tientallen gewonden gevallen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens het Turkse persbureau Anadolu zijn er minstens dertig mensen om het leven gekomen en zeventig gewonden gevallen bij vier explosies.

Het Observatorium zegt dat de explosies plaatsvonden nabij het hoofdkwartier van een jihadistische groep van strijders uit de Kaukasus en Rusland. De groep werkt samen met een dominante rebellengroep in het gebied die gelieerd is aan al-Qaida.

Op beelden die op sociale media worden verspreid, is te zien dat de explosies auto's omver hebben geblazen en omliggende huizen veel schade hebben toegebracht. De aanslag is nog niet opgeëist.

Strijd in Idlib

De hele provincie Idlib telt volgens de VN zo'n 2,5 miljoen inwoners, onder wie een miljoen ontheemden uit de rest van het land. Idlib is de grootste Syrische stad die nog in handen is van rebellengroepen, die elkaar bevechten.

In de provincie Idlib nam het Syrische leger vandaag de strategisch gelegen plaats Sinjar in, meldt de Syrische staatstelevisie. Door de herovering zou de weg voor het leger naar luchtmachtbasis Abu Zuhour, die in handen is van rebellen, open liggen.

STER Reclame