NOS SportAangepast

Brouwer en Meeuwsen openen seizoen met Haags brons

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben in Den Haag bij de opening van het World Tour-seizoen brons veroverd door een ander Nederlands duo, Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter, te verslaan met 21-18, 21-14.

Brouwer en Meeuwsen openen seizoen met Haags brons

De finale werd gewonnen door de Letten Martins Plavins en Edgars Tocs. Zij verrasten de als tweede geplaatste Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak met 21-14, 21-12.

De gouden medaille, daar kwamen Brouwer en Meeuwsen ook voor. Toch zijn de wereldkampioenen van 2013 ook blij met brons. "Het toernooi winnend afsluiten is super. Brons blijft mooi, maar ik voel nu al gretigheid om beter te presteren", liet Brouwer weten.

Rondje voor de zaal?

Meeuwsen kreeg nog de lachers op zijn hand met een service onder het net door. Kost hem dat een rondje voor de zaal? "Er moet in ieder geval getrakteerd worden. Laten we het maar op Spa Rood houden", zei hij. En Brouwer: "Nou, ik denk dat ze wel wat anders willen."

Rondje voor de zaal van Brouwer en Meeuwsen?

Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro stuitte Brouwer/Meeuwsen in de kwartfinales ook al op Varenhorst, die toen nog een duo vormde met de toernooidirecteur in Den Haag, Reinder Nummerdor.

Brouwer/Meeuwsen wonnen ook dat duel in twee sets en grepen vervolgens olympisch brons.

Domper in halve finales

Brouwer en Meeuwsen waren als eerste geplaatst in Den Haag, maar eerder vandaag in de halve finales niet opgewassen tegen Kantor en Losiak (14-21, 22-24). Varenhorst en debutant Bouten verloren van Plavins en Tocs: 19-21, 21-19, 11-15

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl