Op de demonstratie in de stad San Pedro Sula kwamen duizenden mensen af
NOS NieuwsAangepast

Duizenden Hondurezen de straat op tegen herkozen president

In Honduras zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de herverkiezing van president Hernandez. De grootste protesten vonden plaats in de stad San Pedro Sula, zo'n 180 kilometer ten noorden van de hoofdstad Tegucigalpa. De demonstranten droegen spandoeken met teksten als "verkiezingsfraude houdt geen stand", "geen politieke moorden meer" en "vrijheid voor alle politieke gevangenen".

Zijn tegenstanders beschouwen president Hernandez als een dictator. Hij besloot om bij de verkiezingen van afgelopen november voor een tweede termijn te gaan, terwijl de grondwet dat verbiedt. Bovendien is er volgens de oppositie gefraudeerd bij het tellen van de stemmen.

De demonstranten eisen dat Hernandez zijn plek afstaat aan zijn uitdager Salvador Nasralla, een ex-televisiepresentator. De president won de verkiezingen met een miniem stemmenverschil: 42,95 procent tegen 41,42 procent voor Nasralla.

Na de verkiezingen braken meerdere keren rellen uit in het Midden-Amerikaanse land. Voor zover bekend zijn de protesten van nu zonder grote incidenten verlopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl