ATP Pune

Robin Haase en Matwé Middelkoop hebben in het Indiase Pune het tennisjaar ingeluid met het veroveren van een titel. De Nederlandse combinatie was in de finale in twee tiebreaks te sterk voor de Fransen Pierre-Hugues Herbert en Gilles Simon: 7-6 (5), 7-6 (5).

Haase en Middelkoop bereikten eind vorig jaar de kwartfinales op de US Open en besloten in 2018 een vast duo te vormen.

Het Nederlandse duo was in Pune, waar voor het eerst een ATP-toernooi plaatsvond, als tweede geplaatst. Herbert en Simon, die in de tweede set nog met 5-3 leidden, waren ongeplaatst.

Gilles Simon AFP

Simon veroverde eerder op de dag de titel in het enkelspel door Kevin Anderson uit Zuid-Afrika met 7-6 (4), 6-2 te kloppen.

Auckland

Komende week komen Haase en Middelkoop in actie op het ATP-toernooi van Auckland, waar Bibiane Schoofs dit weekend samen met Sara Errani de finale van het dubbelspel speelt. Eerder op de dag veroverden Kiki Bertens en Demi Schuurs de titel in Brisbane.

Gael Monfils AFP

Gaël Monfils won in Doha voor de zevende keer een ATP-toernooi. De Fransman, die in Qatar al drie keer de finale verloor, klopte de Rus Andrej Roeblev in de eindstrijd met 6-2, 6-3.

De 31-jarige Monfils was iets meer dan een jaar geleden nog de nummer zes van de wereld maar is door blessureleed (knie) en een matig seizoen afgezakt naar de 46ste plaats.

In Doha liet hij zich weer eens van zijn beste kant zien. Hij speelde solide en liet Roeblev de fouten maken. De Rus, die zijn derde ATP-finale speelde, hield zijn kiezelharde fore- en backhands te vaak niet binnen de lijnen, raakte ook nog eens gefrustreerd en kon het de Fransman daardoor nooit moeilijk maken.

STER reclame