Demi Schuurs en Kiki Bertens tonen hun trofee in Brisbane
NOS SportAangepast

Bertens en Schuurs pakken dubbeltitel in Brisbane

Kiki Bertens en Demi Schuurs hebben de dubbelspeltitel veroverd bij het WTA-toernooi in Brisbane. Het Nederlandse duo was met 7-5, 6-2 te sterk voor de Sloveense Andreja Klepac en de Spaanse Maria José Martinez Sánchez.

Voor Bertens is het de tiende titel in het dubbelspel, voor Schuurs de vierde.

Jelina Svitolina en Aliaksandra Sasnovitsj poseren na de finale in Brisbane

In het enkelspel ging de titel in Brisbane overtuigend naar Jelina Svitolina. De als derde geplaatste Oekraïense won in de eindstrijd met 6-2, 6-1 van Aliaksandra Sasnovitsj.

Svitolina legde beslag op haar tiende WTA-titel. In de finale stond ze geen enkel breakpoint toe en vuurde ze tien aces af. "Sorry voor mijn spel vandaag", verklaarde Sasnovitsj, de nummer 88 van de wereld. "Jelina was echt de betere speelster en heeft verdiend gewonnen."

Simona Halep in actie tijdens de finale in een indoorhal in Shenzhen

Simona Halep heeft het WTA-toernooi van Shenzhen op haar naam geschreven. De toernooiwinnares van 2015 won in China met 6-1, 2-6, 6-0 van titelverdedigster Katerina Siniaková.

De finale begon door de regen zes uur later dan gepland en werd verschoven naar een indoorhal. Halep begon sterk en won in een vloek en een zucht de eerste set. Siniaková vond alsnog haar ritme, beukte er vanaf de baseline op los en brak Halep in de tweede set drie keer.

De opleving van de Tsjechische was van korte duur, want in set drie was Halep weer superieur. De Roemeense is na Li Na de tweede speelster die het toernooi van Shenzhen voor de tweede keer wint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl