15-jarige busovervaller in Utrecht opgepakt

Politie pakt 15-jarige jongen op ANP

De Utrechtse politie heeft gisteravond een 15-jarige jongen opgepakt die kort daarvoor een bus in de wijk Overvecht had overvallen. Bij de overval raakte niemand gewond. Naar aanleiding van het incident roept de FNV buschauffeurs in Utrecht op om voorlopig zonder contant geld te rijden.

De overval vond rond 20.30 uur plaats. De verdachte stapte op een lijnbus en bedreigde de chauffeur met een scherp voorwerp. Hij ging ervandoor met een onbekend geldbedrag.

De politie zette direct met veel eenheden een groot deel van de wijk af. Ook werd een Burgernetbericht verspreid. Uiteindelijk zagen medewerkers van het busbedrijf Qbuzz niet ver van de plek van de overval iemand in de struiken zitten. Hij rende weg maar kon snel worden aangehouden. Volgens RTV Utrecht is de moeder van de verdachte op de hoogte gesteld.

Contant geld

Naar aanleiding van de beroving roept de vakbond FNV chauffeurs van Qbuzz op om voorlopig te rijden zonder contant geld en vervoersbewijzen. Reizigers moeten op een andere manier aan een vervoersbewijs zien te komen. De bond wijst erop dat de streekvervoerder nog geen werk heeft gemaakt van 'cashless' rijden. Er zijn afspraken gemaakt om dat vanaf 1 januari 2018 te doen.

"Nu er tot groot afgrijzen van de FNV en van de chauffeurs in het openbaar vervoer opnieuw een overval heeft plaatsgevonden, wensen de chauffeurs niet langer met geld en vervoersbewijzen rond te rijden," schrijft de FNV aan Qbuzz. "De emoties bij de werknemers zijn hoog opgelopen. Zij voelen zich niet veilig tijdens hun dienst."

Qbuzz heeft nog niet gereageerd op de oproep van de FNV.