ANP
NOS VoetbalAangepast

KNVB: wij hebben Nouri geïnformeerd

De KNVB zegt dat voetballers altijd worden geïnformeerd als er bij medisch onderzoek afwijkingen worden geconstateerd. Dat gebeurt zowel schriftelijk als mondeling, zegt de voetbalbond in een reactie op de berichtgeving rond Abdelhak Nouri.

De familie van Abdelhak Nouri stelde eerder vandaag niet op de hoogte te zijn gebracht van de hartafwijking van de voetballer. NRC benadrukt dat er geen enkel bewijs is dat de KNVB Nouri schriftelijk heeft geïnformeerd. De familie kwam het pas te weten na inzage in het medisch dossier, dat Ajax op herhaaldelijk en uitdrukkelijk verzoek verstrekte, aldus een verklaring van de advocaat van de familie.

Als een speler ouder is dan zestien jaar, hoeft de KNVB de ouders niet te informeren. Dat is aan de voetballer zelf.

'Nouri is niet op een goede manier geïnformeerd'

Verklaring Ajax

De familie van Nouri heeft een advocaat in de arm genomen om volledige duidelijkheid te krijgen over de hartstilstand en de medische begeleiding. Ajax zegt in een reactie volledig mee te werken met de familie.

"De familie Nouri wil, net als Ajax, precies weten wat er is gebeurd met Abdelhak. Het is al enige tijd bij ons bekend dat zij een advocaat hebben ingeschakeld die net als wij onderzoek doet. Wij werken daar vanzelfsprekend volledig aan mee, alles wat wij hebben en weten is aan hen ter beschikking gesteld", stelt de Amsterdamse club in een verklaring.

"Wij verstrekken geen inhoudelijke informatie aan derden zoals de media, aangezien het hier om een medisch en dus vertrouwelijk dossier gaat. Wij hebben goed contact met de familie Nouri en wij communiceren bij voorkeur rechtstreeks met hen."

Advocaat heeft 'grote vragen' bij medische behandeling Nouri

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl