Joy Stubbe (links) en Marleen van Iersel vieren hun eerste zege in Den Haag
NOS SportAangepast

Stubbe/Van Iersel naar laatste zestien, mannen naar tussenronde

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het Dela Open in Den Haag, een toernooi op het op een na hoogste niveau van de World Tour beachvolleybal.

Het als achtste geplaatste duo, dat pas zes weken samenspeelt, won in drie sets van het als negende geplaatste Amerikaanse koppel Claes/Hughes (21-18, 17-21, 17-15).

Omdat de Nederlandsen donderdag ook al wonnen van het Letse duo Graudina/Kravcenoka (19-21, 21-14, 21-19) zijn ze zeker van de eerste plaats in groep H en een plek in de achtste finales.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink, beiden in het verleden succesvol met Van Iersel, werden in de tussenronde uitgeschakeld voor de achtste finales.

De als 28ste geplaatste Nederlandsen, die hun openingsduel in twee sets verloren van het Braziliaanse topduo Maia/Lima, wonnen vrijdag knap met 21-14 en 21-16 van het Amerikaanse duo Fendrick/Cook (12). In de tussenronde verloor Keizer/Meppelink van de Poolsen Kinga Kolosinska en Katarzyna Kociolek.

Voor Jolien Sinnema en Laura Bloem zit het toernooi in Den Haag er na twee nederlagen op.

Christiaan Varenhorst en Jesper Bouter

Mannen

Bij de mannen zijn de duo's Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen veroordeeld tot de tussenronde. Varenhorst en Bouter verloren van het Poolse duo Michal Bryl/Grzegorz Fijalek. Het als eerste geplaatste duo Brouwer/Meeuwsen verloor van de Letten Martins Plavins en Edgars Tocs. Zaterdag strijden de Nederlandse koppels in de tussenronde om een plek bij de laatste 16.

Dirk Boehlé en Steven van de Velde (28) moesten vrijdag winnen van het Amerikaanse duo Kolinske/Evans (21) om verder te gaan, maar verloren in drie sets (24-22, 17-21, 9-15).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl