NOS SchaatsenAangepast

Blije Mulder: het gaat wel heel erg lekker

Een week geleden won Ronald Mulder de 500 meter op het olympisch kwalificatietoernooi en nu veroverde hij in Rusland het eerste goud op de EK afstanden. "Dit voelt wel heel lekker, want internationaal heb ik nog nooit goud gewonnen."

Ronald Mulder: een bevestiging voor mijzelf

Op weg naar de Olympische Spelen in Pyeongchang was Mulder sneller dan Mika Poutala uit Finland en de Rus Pavel Koelizjnikov. "Ik ben blij dat ik heb gewonnen, deze jongens zijn hartstikke goed. Natuurlijk zijn de Spelen het belangrijkste, maar dit is heel mooi."

Dipje

"Het gaat heel erg lekker, ik rijd zeer stabiel", aldus Mulder. "Na het OKT had ik wel een onwijze dip qua motivatie, maar ik wilde toch scherp zijn voor deze wedstrijd. Hoe dichter bij de start, hoe meer zin ik kreeg, maar het was wel een andere spanning, eerlijk gezegd."

Met nog iets meer dan een maand voor de Spelen, lijkt Mulder een goede basis te hebben voor een olympische medaille. "Dit is een bevestiging voor mijzelf. Alles wat ik kan pakken voor de Spelen is mooi meegenomen."

Broer Michel Mulder eindigde op de zevende plaats. "Ik voelde me best wel goed, maar deze tijd valt wel tegen", vertelde hij na afloop. "Ik kwam heel dicht bij mijn tegenstander, want ik raakte hem bijna. Daarom kon ik even niets en moest ik wachten op de bocht."

Michel Mulder: deze tijd valt tegen

Michel Mulder, de regerend olympisch kampioen op de 500 meter, greep vorige week naast een startbewijs voor Pyeongchang. "Het is lastig, want vorige week reed ik wel een betere tijd. Jammer dat het niet is gelukt, maar dit neem ik mee. Volgende keer ga ik het weer proberen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl