Wesley Sneijder EPA

Wesley Sneijder (33) gaat een contract ondertekenen bij Al-Gharafa in Qatar. Hij vertrekt per direct bij OGC Nice.

"Een mooi avontuur en een leuke uitdaging. Ben superblij om dat aan te gaan samen met m'n gezin", zo laat Sneijder weten.

De 133-voudig international zal zondag gekeurd worden en dan een verbintenis ondertekenen voor anderhalf jaar. Sneijder vertrok deze zomer bij Galatasaray, maar zijn avontuur in Frankrijk bij OGC Nice liep uit op een teleurstelling. In Frankrijk kwam hij amper aan spelen toe. Eerder kwam hij uit voor Ajax, Real Madrid en Internazionale.

De afgelopen weken werd al volop gespeculeerd over een snel vertrek van Sneijder uit Nice. Hij leek op weg naar de nieuwe Amerikaanse club Los Angeles FC, maar het wordt een ongetwijfeld lucratieve verhuizing naar Qatar.

Al-Gharafa staat momenteel zevende in de nationale competitie. De ploeg heeft een Turkse trainer, oud-international Bülent Uygun. In het oliestaatje wordt in 2022 het WK voetbal gehouden.

Oranje

Sneijder, die ook voor Real Madrid en Internazionale voetbalde, loste afgelopen jaar Edwin van der Sar af als recordinternational van het Nederlands elftal. De nummer tien speelde in november tegen Roemenië zijn 133e interland. Hij gaf toen aan nog door te willen bij het Nederlands elftal.

STER reclame