NOS NieuwsAangepast

Warners blij met vertrek Eurlings als IOC-lid

Warners blij met vertrek Eurlings als IOC-lid

Chiel Warners, voorzitter van de Atletencommissie van NOC*NSF, is blij met het vertrek van Camiel Eurlings als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

"Dit was onvermijdelijk, zeker gezien de verklaring die hij zelf geeft", aldus Warners. "De hele gang van zaken leidde behoorlijk af van waar het om moet gaan: de sport en de sporters. Ik ben blij met deze stap."

Onder vuur

Eurlings lag de afgelopen dagen onder vuur na zijn late excuses over de mishandeling van zijn ex-vriendin. De voortdurende discussie over zijn positie heeft hem het besluit doen nemen terug te treden als IOC-lid, liet Eurlings in een verklaring weten.

Schreuder: gezien beeldvorming enige juiste besluit van Eurlings

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis werd vandaag verrast door het nieuws van het vertrek van Eurlings.

"Ik vind het heel erg jammer voor meneer Eurlings. Ik heb begrip voor zijn besluit gezien de opinie in Nederland over zijn IOC-lidmaatschap", aldus de voorzitter van sportkoepel NOC*NSF vanuit Zwitserland, waar hij vakantie viert.

"Ik betreur zijn vertrek. De samenwerking was altijd goed."

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF

Oud-atleet Ellen van Langen vindt dat Eurlings er goed aan doet terug te treden als lid van het IOC.

"Het is een verstandig besluit. Dit is in het belang van de sport in Nederland", aldus het erelid van de Atletiekunie en olympisch kampioen op de 800 meter van 1992.

Ellen van Langen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl