Facebooktopman Mark Zuckerberg AFP

Mark Zuckerberg wil in 2018 de problemen van Facebook oplossen

time icon Aangepast

Facebookbaas Mark Zuckerberg wil in 2018 grote stappen maken met het oplossen van de misstanden rond het platform. Hij wil gebruikers beschermen tegen haat en ervoor zorgen dat nationale overheden het medium niet misbruiken. "Tijd die je doorbrengt op Facebook moet goed bestede tijd zijn", zegt de topman op Facebook.

"De wereld zit vol angst en verdeeldheid", schrijft Zuckerberg. "Facebook heeft veel werk te doen. Er gaat nu te veel mis. Wij zijn begonnen met Facebook omdat we dachten dat het de gewone mensen meer macht gaf. De afgelopen decennia geloofden we daarom dat deze technologie een decentraliserende werking had."

2018 wordt een jaar van zelfverbetering.

Facebooktopman Mark Zuckerberg

Tegenwoordig denken mensen daar anders over, zegt Zuckerberg. "Met de opkomst van een aantal grote technologiebedrijven, en overheden die de technologie gebruiken om de bevolking in de gaten te houden, denken mensen dat het juist die techreuzen en overheden zijn die steeds machtiger worden."

Wel zijn er volgens hem tegenbewegingen gaande. "Cryptomunten bijvoorbeeld brengen de macht terug bij de mensen, maar dat soort zaken zijn moeilijk te beheersen. Ik wil me graag verdiepen in de voor- en nadelen van deze technologie om te kijken hoe we deze het beste kunnen gebruiken in onze diensten. Dit wordt een jaar van zelfverbetering en ik zie ernaar uit om samen onze problemen op te lossen."

Mandarijn

Ieder jaar stelt Zuckerberg zich een persoonlijk doel. Vorig jaar wilde hij een rondreis door Amerika maken en in elke staat met mensen praten en dat lukte hem. In voorgaande jaren wilde hij onder meer 365 mijl hardlopen, 25 boeken lezen en de taal Mandarijn leren.

"Het doel voor dit jaar lijkt misschien niet echt een persoonlijke uitdaging", zegt Zuckerberg. "Maar het aanpakken van deze problemen is voor mij leerzamer dan ieder ander doel."

STER Reclame