De Engelse dartsspeler Rob Cross
NOS Sport

Prijzengeld WK darts fors verhoogd: 2,8 miljoen euro

Deelnemen aan het WK darts wordt vanaf de komende editie een stuk lucratiever. De internationale dartsbond PDC verhoogt het totale prijzengeld met achthonderdduizend euro naar 2,8 miljoen, een stijging van veertig procent. De winnaar van het komende WK krijgt een cheque van ruim een half miljoen euro overhandigd.

Dat is een stijging van meer dan een ton ten opzichte van de 4,5 ton die de huidige wereldkampioen Rob Cross op nieuwjaarsdag op zijn rekening kreeg bijgeschreven. Vooralsnog is dat het hoogste bedrag dat ooit tijdens een dartswedstrijd bij elkaar is gespeeld.

'Succesvolste WK ooit'

De verhoging van het prijzengeld is een gevolg van het afgelopen WK, dat volgens de PDC het 'grootste en succesvolste WK ooit was'. Het toernooi werd gewonnen door de 27-jarige Engelsman Rob Cross, die in de finale dartslegende Phil Taylor in diens laatste wedstrijd ooit met 7-2 in sets klopte.

Naast een stijging van het prijzengeld neemt ook de kans om deel te nemen aan het WK toe. De PDC gaat meer kwalificatietoernooien organiseren, om zo de sport wereldwijd sneller te laten groeien. Het grootste dartstoernooi vindt ook de komende twee jaar plaats in het roemruchte Alexandra Palace in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl