Kamil Stoch na zijn zege in Innsbruck, zijn derde op rij in de Vierschansentournee
NOS SportAangepast

Stoch blijft foutloos in Vierschansentournee, Freitag valt uit

Kamil Stoch heeft in Innsbruck ook de derde wedstrijd van de Vierschansentournee gewonnen. Daarmee is de Pool niet alleen hard op weg naar titelprolongatie, ook komt hij in de buurt van een bijzonder record dat op naam staat van Sven Hannawald.

Als Stoch in Bischofshofen zaterdag weer wint, dan is hij na Hannawald pas de tweede schansspringer die in een seizoen op alle schansen van de tournee zegeviert. De Duitser presteerde dat in 2002.

Na de zeges in Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen was Stoch ook in Innsbruck oppermachtig. De Noor Daniel-Andre Tande eindigde dit keer als tweede, voor de Duitser Andreas Wellinger.

Wellinger, die eerder tiende en elfde werd, nam de tweede plaats in het klassement van de Vierschansentournee over van zijn onfortuinlijke landgenoot Richard Freitag.

Richard Freitag

Freitag, de besnorde leider in de wereldbekerstand en de nummer twee van Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen, kwam bij zijn eerste sprong ten val en meldde zich af voor de tweede.

De schansspringer liep bij zijn val kneuzingen op aan zijn heup. Daardoor zal hij zaterdag ook niet deelnemen aan de afsluitende wedstrijd in Bischofshofen.

Deelname aan de Olympische Spelen is niet in gevaar voor Freitag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl