Dumoulin gaat opnieuw voor de Giro

Tom Dumoulin heeft een goed klassement in de Tour de France nog zeker niet uit zijn hoofd gezet. Dat bleek tijdens de ploegenpresentatie van Team Sunweb in Berlijn. De liefde tussen de Limburger en de Giro is echter hevig.

"Ik heb de Giro altijd supermooi gevonden", aldus de winnaar van vorig jaar. "Eigenlijk mooier dan de Tour. Het parcours is zeker niet perfect voor mij, maar beter dan de Tour. Ik zou het jammer vinden om 'm dan links te laten liggen."

Tour blijft optie

Het hoofddoel van Dumoulin, die tot en met mei hetzelfde programma rijdt als vorig jaar, is dus wederom de Ronde van Italië. Maar de kans lijkt groot dat hij ook in juli in Frankrijk te bewonderen is.

"Het ligt een beetje aan hoe we uit de Giro komen. Maar het is zeker een optie om voor het eindklassement in de Tour te gaan. Of misschien een iets andere rol."

"Dit leek ons de beste keuze en ik sta erachter. Ik voel me erg aangetrokken tot de Giro. Toen ik beide parcoursen had gezien, waren we er snel uit."

Froome

Dumoulin zal in Italië concurrentie krijgen van Christopher Froome. Tenminste, als de Brit niet wordt gestraft voor zijn afwijkende waarden bij een dopingtest in de Vuelta.

"Ik heb in het verleden straffe uitspraken gedaan over dit soort dingen. En dat heeft me niets gebracht. Ik weet geen details van deze zaak", hield Dumoulin zich enigszins op de vlakte. "Maar het is absoluut niet goed voor het wielrennen."

Over de keuze voor Israël als startland van de Giro heeft Dumoulin eigenlijk geen mening. "Als de autoriteiten zeggen dat het kan, ga ik daarin mee. Ik ken de situatie niet. Ben er nog nooit geweest. Het is niet aan mij om die beoordeling te maken. Ik hoop alleen wel dat er een plan B is, voor als het ineens niet zou kunnen."

Kelderman verlengt en kijkt uit naar Vuelta

De kopman van Sunweb in de Vuelta werd eveneens bekendgemaakt. Wilco Kelderman, die zijn nog een jaar doorlopende contract met twee jaar verlengde, voert de zwartwitte formatie aan in Spanje.

De 26-jarige vervulde het afgelopen seizoen diezelfde rol in de Vuelta en eindigde op de vierde plaats.

De wielerploegen van Sunweb ANP

STER reclame