NOS SportAangepast

Van Iersel kijkt niet om en wil met Stubbe naar de Spelen

Voor Marleen van Iersel begint deze week een nieuw hoofdstuk in haar carrière. De beachvolleybalster staat met haar nieuwe partner Joy Stubbe aan het begin van een nieuwe World Tour-cyclus, te beginnen in Den Haag. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Prijzengeld moet Van Iersel/Stubbe naar Tokio brengen

Van Iersel nam de Olympische Spelen van Rio de Janeiro afscheid van Madelein Meppelink. Ze vormde daarna een koppel met voormalig zaalvolleybalster Manon Flier, maar zij besloot na een klein jaar te stoppen. Van Iersel moest op zoek naar een nieuwe partner en haar blik viel al snel op Stubbe.

Bondscoach Richard de Kogel wilde echter dat Van Iersel met Jolien Sinnema verder ging, maar dat zag de tweevoudig Europees kampioene niet zitten. De Kogel zette haar prompt uit het Beachvolleybal Team Nederland (BTN).

"Dat is niet heel sjiek gegaan. Dat is erg jammer, want ik ben altijd met trots voor BTN uitgekomen", zegt Van Iersel na de training in Den Haag. "Het is jammer dat het zo is gelopen, maar ik heb het achter me gelaten. Ik heb ervoor gekozen om daar geen energie meer in te steken, maar wel in Joy en mij."

Van Iersel speelt sinds zes weken met Stubbe samen. "Joy heeft het afgelopen jaar ook gespeeld als verdedigster en heeft in het verleden ook wel blokkerend werk gedaan. Het was voor haar wel even omscholen, maar ze pikt het ontzettend goed op."

Joy Stubbe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl