Burgemeester Bergen hoeft het niet meer alleen te doen

Burgemeester Pelzer bij de eerste installatie van wethouder Splinter CDA Bergen

Met nog ruim twee maanden te gaan tot de raadsverkiezingen, heeft de Limburgse gemeente Bergen weer een college. CDA en VVD gaan samenwerken, met steun van de nieuwe fractie Krijnen-Loermans.

De afgelopen weken stond de burgemeester er alleen voor. Twee wethouders stapten op na moties van wantrouwen. De bestuurscrisis ontstond omdat 3 miljoen euro te veel is uitgegeven voor jeugdzorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De begroting van Bergen bedraagt 32 miljoen per jaar.

Een meerderheid van de raad achtte verantwoordelijk wethouder Lia Roefs (van de lokale partij PK) niet capabel om de problemen op te lossen en stuurde haar weg met een motie van wantrouwen. Die motie werd gesteund door het CDA van haar collega-wethouder, Antoon Splinter.

Kleuterklasniveau

Een week later kreeg hij zelf een motie van wantrouwen aan zijn broek, mede ingediend door Roefs partij. De motie werd aangenomen en Splinter stapte op. Na afloop sprak hij van "politiek op kleuterklasniveau". Nu komt dezelfde Splinter terug als wethouder in het nieuwe college.

De wethouders worden over een week geïnstalleerd, meldt 1Limburg.

STER Reclame