Mexicaanse club América maakt werk van transfer De Jong

Aangepast
Luuk de Jong ANP Pro Shots

Club América heeft serieuze interesse in Luuk de Jong. Volgens trainer Miguel Herrera van de Mexicaanse club zijn de eerste contacten met de spits van PSV gelegd. Hij heeft begrepen dat De Jong steeds meer oren naar een overgang zou hebben.

"Onze voorzitter heeft met hem gesproken", zei Herrera op een persconferentie. "Hij was eerst verbaasd en zei: Mexico? Het betekent nog niet dat hij zeker naar ons toekomt. Maar wij kijken of het zin heeft om te onderhandelen. Het lijkt wel of hij steeds meer zin heeft."

De 27-jarige De Jong zag vlak voor dit seizoen een transfer naar Girondins de Bordeaux mislukken. Club América verwacht De Jong voor 7 miljoen euro te kunnen inlijven.

PSV heeft na de winterstop de beschikking over spits Maximiliano Romero. De 18-jarige Argentijn is voor ruim 10 miljoen euro overgekomen van Vélez Sarsfield.

Champions League

Club América is twaalfvoudig landskampioen en won zeven keer de Champions League van Midden-Amerika. In het eerste deel van het Mexicaanse seizoen (Apertura) eindigde de club als derde.

STER Reclame