Juwelenroof met kalasjnikov in Saint-Tropez

time icon
Geschreven door
Frank Renout
correspondent Frankrijk

In Saint-Tropez is een spectaculaire juwelenroof gepleegd. Vier criminelen maakten op een antiekbeurs naar schatting voor 500.000 tot 600.000 euro aan spullen buit.

De chique Franse badplaats was door de roof in rep en roer. Een politiehelikopter vloog boven de huizen met agenten met nachtkijkers, wegen werden afgesloten en kogels vlogen in het pikkedonker door de straten.

Legerkleding

Rond 19.00 uur kwamen drie mannen en een vrouw, in legerkleding en met bivakmutsen op, het gebouw waar de beurs werd gehouden binnen. "Ze waren gemaskerd, droegen handschoenen en hadden zeker één zwaar wapen bij zich van het type kalasjnikov", aldus justitie.

De aanwezigen in de zaal werden bedreigd en moesten op de grond gaan liggen. Daarna sloegen de dieven met hamers de vitrines stuk en namen zij sieraden mee, waaronder naar verluidt peperdure horloges van Cartier en Rolex.

Achtervolging

Na de roof gingen de criminelen er lopend vandoor, in het centrum van Saint-Tropez. Ze stuitten daarbij al snel op de politie die was gealarmeerd.

Het viertal zette het op een rennen door de straten van de badplaats, werd achtervolgd door agenten, en opende midden op straat het vuur op de politiemensen.

Er vielen geen gewonden. De daders ontkwamen.

STER Reclame