Raheem Sterling viert zijn snelle treffer tegen Watford

Snelle goal Sterling basis voor eenvoudige zege City

Manchester City, soeverein koploper in Engeland, heeft in eigen huis een eenvoudige 3-1 overwinning geboekt op Watford.

Er was nog geen minuut verstreken toen Raheem Sterling City op 1-0 zette op aangeven van Leroy Sané. En nog binnen het kwartier was het 2-0 toen Christian Kabasele een voorzet van Kevin De Bruyne in eigen doel werkte.

De Belg moest zondag in het duel met Crystal Palace (0-0) na een zware charge van Jason Puncheon nog op een brancard van het veld en leek lang uit de roulatie.

Hij herstelde echter wonderbaarlijk snel en kwam zelfs bijna tot scoren tegen Watford. Kort na het eigen doelpunt van Kabasele schoot hij op de paal.

Na de 3-0 van Sergio Agüero (intikker) tekende Andre Gray nog voor de eretreffer van de ploeg van Daryl Janmaat en Marvin Zeegelaar.

Strijd onderin

Ook in de strijd tegen degradatie was het een spannende avond. Nummer zeventien Crystal Palace ging op bezoek bij nummer vijftien Southampton en nam de drie punten mee naar huis.

Met de jarige Timothy Fosu-Mensah in de basis en Patrick van Aanholt als invaller won de ploeg met 2-1 en passeert daardoor Southampton op de ranglijst. Jairo Riedewald bleef het hele duel op de bank voor Palace.

Nummer achttien West Ham leek in eigen huis lang op een gelijkspel tegen nummer negentien West Bromwich Albion af te stevenen, totdat Andy Carroll tien seconden voor het verstrijken van de blessuretijd de 2-1 binnenschoot.

Swansea City (met Mike van der Hoorn in de basis) boog met 2-0 voor Tottenham Hotspur en bleef hekkensluiter. Christian Eriksen (kopbal) en, kort voor tijd, Dele Alli scoorden. Luciano Narsingh viel in bij Swansea en schoot op de paal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl