De Jong legt lat bij Utrecht nog hoger dan onder Ten Hag

Aangepast

Als opvolger van Erik ten Hag heeft Jean-Paul de Jong geen gemakkelijke taak, maar de clubman heeft vertrouwen dat hij daartoe in staat is. "Ik zie het als een uitdaging", aldus De Jong. "Wat we met Erik hebben neergezet, moeten we nu verbeteren."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Jong legt lat bij Utrecht nog hoger dan onder Ten Hag

De 47-jarige De Jong was de afgelopen jaren twee├źnhalf jaar assistent van Ten Hag en gaat nu met twee nieuwe assistenten als hoofdcoach verder. Ex-Utrecht-spelers Luc Nijholt en Marinus Dijkhuizen versterken de staf, Rick Kruys wordt full-time assistent en Hans van de Haar vertrekt.

"We willen een stap omhoog en hebben daarom ook naar de staf gekeken toen de club aangaf voor mij te hebben gekozen", aldus De Jong. "Luc heeft ervaring als assistent bij Co Adriaanse en Henk ten Cate en Marinus is analytisch heel sterk. Met elkaar moeten we wat verbeteren wat Erik heeft neergezet."

De afgelopen twee seizoenen werd FC Utrecht achtereenvolgens vijfde en vierde en momenteel staat de club op de zesde plaats in de eredivisie. Prestaties die geen aanleiding vormen voor veranderingen.

"Ik ben natuurlijk een andere persoonlijkheid dan Erik", zegt De Jong. "Aan de huidige koers houden we ook vast, maar aan de andere kant leggen we andere accenten en leggen we de lat nog hoger."

STER Reclame