NOS SchaatsenAangepast

Geblesseerde Verbij: hoop binnen drie weken weer te kunnen trainen

Geblesseerde Verbij: hoop over drie weken weer te kunnen trainen

Een race tegen de klok gaat het volgens hem niet worden, maar Kai Verbij zal allerminst met een gerust hart toeleven naar de Olympische Spelen in Pyeongchang.

De sprinter raakte tijdens het OKT geblesseerd aan zijn lies en verwacht vlak voor het begin van de Spelen pas weer fit te zijn.

Paar dagen rust

"Heel veel vocht is al weg, een week geleden was het nog heel dik", zegt hij bij de teamoverdracht op Papendal over zijn blessure. "Ik zal nog wel een paar dagen rust moeten nemen, maar ik hoop binnen drie weken weer te kunnen trainen."

Dat moet genoeg zijn, wetende dat voor het volledige herstel normaal gesproken zo'n vijf tot zes weken staan ingepland. "Ik heb nog tijd, ik ben blij dat het niet over twee weken al is, dan was het een groot probleem geweest."

De Spelen gaan op 9 februari van start, maar Verbij komt pas op 19 februari in actie op de 500 meter. Vier dagen later staat hij aan de start van de 1.000 meter.

Krol niet naar de Spelen

De 1.000 meter kon Verbij niet rijden op het OKT vanwege die blessure, maar hij werd wel aangewezen door de KNSB. Dat ging ten koste van Thomas Krol, teamgenoot van Verbij en een van zijn beste vrienden.

"Dit scenario hadden we van tevoren weleens besproken. Het is niet ideaal en een klap voor hem. Hij stond met één been op de Spelen, het is zonde dat hij niet mee kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl