David Goffin ANP

Richard Krajicek heeft op de valreep nog een vierde top-10-speler vastgelegd voor het ABN Amro-tennistoernooi in februari. Naast Grigor Dimitrov (3), Alexander Zverev (4) en Stan Wawrinka (9) komt ook de Belgische nummer zeven van de wereld, David Goffin, naar Rotterdam.

"We zijn trots op het deelnemersveld. Het is in de breedte zeer sterk, met een aantal van de huidige wereldtoppers als blikvangers", stelt toernooidirecteur Krajicek, die ook de beschikking heeft over onder anderen Jo-Wilfried Tsonga, Tomas Berdych, Nick Kyrgios en Robin Haase.

Hij heeft er bewust voor gekozen zich niet blind te staren op Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic of Andy Murray.

Gesprekken zonder resultaat

Er zijn gesprekken geweest met de zogenoemde Big Four, maar zonder resultaat. Deelname van Federer zou budgettair gezien de komst van een aantal andere toppers hebben geblokkeerd. Bovendien toonde de Zwitser zelf ook geen interesse in deelname in Ahoy.

Roger Federer deed in 2013 voor het laatste mee in Rotterdam ANP

Bij Djokovic, Murray en Nadal was niet snel genoeg duidelijk of ze op tijd fit zouden zijn. De drie zitten al enige tijd in de lappenmand en zijn zelfs een twijfelgeval voor de Australian Open over twee weken.

Wildcard aanvragen

Toch kunnen Federer, Nadal, Djokovic en Murray nog steeds meedoen aan het ABN Amro-toernooi. Wellicht dat een van hen bij een vroege uitschakeling in Melbourne extra wedstrijdritme op wil doen in Rotterdam. Dan zal diegene een wildcard moeten aanvragen bij Krajicek.

De voormalig Wimbledonkampioen heeft er nog drie liggen en ook nog de zogenoemde A+-wildcard achter de hand voor spelers uit de buitencategorie. Die mag hij alleen gebruiken voor Federer, Nadal, Djokovic, Murray en Juan Martin del Potro, omdat hij Zverev, Wawrinka en Dimitrov al binnen heeft.

De kans dat een speler van de Big Four alsnog naar Rotterdam wil komen, blijft klein. Daarom is Krajicek zo blij dat Goffin en Dimitrov er wel zijn. "We hebben de grote winnaars van het afgelopen seizoenseinde in huis. En oud-winnaars Berdych en Wawrinka hebben al bewezen uitstekend uit de voeten te kunnen in Ahoy, dus dat belooft veel."

STER reclame