In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Sporenonderzoek in huis Emmen na fatale brand

Forensisch rechercheurs van de politie beginnen vandaag met sporenonderzoek in het huis in Emmen dat afgelopen weekend uitbrandde.

Bij de brand van afgelopen zaterdag kwamen een jongen van 6 en zijn 5-jarige zus om het leven. Hun ouders raakten gewond en liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Het onderzoek moet duidelijk maken waardoor de brand is ontstaan. Door de enorme hitte van de brand kon dat onderzoek nog niet eerder gedaan worden.

Inzamelingsactie

Buurtbewoners zijn een inzamelingsactie begonnen voor de ouders. "Hun huis is compleet verwoest en ze hebben niets meer", schrijven de initiatiefnemers. "Help deze mensen zodat ze hun leven weer kunnen opbouwen." De teller staat nu op ruim 66.000 euro.

Vanmiddag is op de school van het 6-jarige slachtoffer een bijeenkomst voor leerlingen en hun ouders. Daar zal ook Slachtofferhulp bij aanwezig zijn.

Na de kerstvakantie worden de leerlingen van de school opgevangen in hun eigen klassen. Ook daar zal Slachtofferhulp bij zijn, meldt RTV Drenthe. De school heeft alle ouders per brief geïnformeerd over de dood van de jongen.

Advertentie via Ster.nl