Wat zieke Mesu nu meemaakt, is 'bijna niet uit te leggen'

Niels Mesu had vandaag als wedstrijdrijder bij het NK marathonschaatsen moeten zijn, maar hij was terug te vinden naast Herbert Dijkstra als co-commentator voor de NOS.

Onlangs werd er opnieuw kanker bij hem geconstateerd. "Het is bijna niet uit te leggen waar ik doorheen ga."

Wat zieke Mesu nu meemaakt, is 'bijna niet uit te leggen'

"Bij een reguliere controle is uitgekomen dat het weer terug in mijn lichaam is", gaat Mesu verder. "Het is nu zo erg dat ik direct aan de immuuntherapie moest en daardoor is schaatsen natuurlijk volledig op een laag pitje gekomen."

In 2013 werd Mesu ook al getroffen door kanker. "De vorige keer ging het om twee lymfklieren, was het heel klein en niet ver verspreid. Nu zit het ver door mijn lichaam heen. Maar ze zijn tegenwoordig zo positief en zo ver met de immuuntherapie, dat er een grote kans op genezing is."

Terug aan de top

De vorige keer herstelde Mesu volledig en vocht hij zich terug naar de schaatstop. In 2016 won hij zelfs de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en werd hij gekozen tot marathonschaatser van het jaar.

2016: Mesu wint Alternatieve Elfstedentocht

"Toen was ik al niet meer met mijn verleden bezig", laat Mesu weten. "Ik was gezond verklaard en dat was ik ook. Dat het dan vier jaar later ineens weer terugkomt is een enorme klap. Maar met dit lichaam zal ik het moeten doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl