NOS SportAangepast

Enorme eindsprint bezorgt Schouten derde NK-marathontitel op rij

Met een eindsprint van meer dan een halve ronde heeft Irene Schouten in Utrecht voor het derde jaar op rij het NK marathonschaatsen op kunstijs gewonnen. De 25-jarige rijdster schudde negen medekoplopers van zich af.

Enorme eindsprint bezorgt Schouten NK-marathontitel

Het tiental had zo'n vijftien ronden voor het einde een ronde gepakt op het peloton. Anne Tauber probeerde de anderen te verrassen door bij het afsprinten van dat peloton mee te springen.

Schouten had in Carien Kleibeuker echter een ploeggenote van formaat. Zij haalde de vluchters terug en zag vervolgens haar kopvrouw met gemak de sprint winnen.

Mooi rijtje

"Ik heb er nog helemaal niet over nagedacht, maar dit is de derde keer op rij! Ik kom nu in een mooi rijtje. Ja, echt mooi", jubelde Schouten direct na afloop. Ze is na Gretha Smit en Atje Keulen-Deelstra de derde vrouw met drie titels op rij.

Schouten is kampioen, maar had zelf op Kleibeuker gehoopt

"Ik had echt een superknecht", ging Schouten verder. "Carien was zó sterk. Ik denk dat zij van iedereen de meeste rondjes op kop heeft gereden. Ik hoopte eigenlijk dat ze alleen weg kon komen, want zij verdiende ook om te winnen."

Kleibeuker zelf bleef bescheiden. "Nou, Irene maakt het af hoor. Daar kun je op vertrouwen. Ik heb op het laatst de snelheid hoog gehouden zodat de andere meiden niet meer konden klieren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl