Agenten van een SWAT-team
NOS Nieuws

Doorgedraaide Amerikaan lost 100 schoten op hulpsheriffs: een dode

In een buitenwijk van de Amerikaanse stad Denver heeft een man het vuur geopend op vijf hulpsheriffs die op een noodoproep waren afgekomen. Een hulpsheriff overleefde de kogelregen niet, vier collega's raakten gewond. Ook twee burgers liepen schotwonden op.

De 37-jarige dader had vorige maand een YouTube-filmpje online gezet waarop hij zei dat de sheriff van zijn regio weg moest. Ook schold hij op het filmpje andere gezagsdragers uit, nadat hij naar eigen zeggen onterecht was aangehouden in zijn auto.

De sheriffs waren gisteravond al eerder naar het huis van de schutter gekomen, omdat hij zich vreemd gedroeg en schreeuwde tegen andere aanwezigen. Een uur later kregen de hulpsheriffs een tweede noodoproep.

Vanuit de slaapkamer

Toen zij bij het huis arriveerden, nam de bewoner hen onmiddellijk onder vuur vanuit zijn slaapkamer. Hij vuurde binnen korte tijd honderd schoten af. Daarbij werd een van hen fataal geraakt.

Een zwaarbewapend SWAT-team maakte een eind aan het vuurgevecht door de man dood te schieten. De toestand van de gewonden is stabiel.

President Trump heeft de nabestaanden op Twitter gecondoleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl