Het dal met Innsbruck in de mist
NOS NieuwsAangepast

Honderden Nederlanders vast in Innsbruck: 'Er is niets geregeld'

Door hardnekkige mist zijn alle vluchten op de luchthaven van Innsbruck stilgelegd. Duizenden passagiers zitten daardoor vast. Ook de vluchten van Transavia van en naar Innsbruck zijn allemaal geannuleerd. Vanuit de luchthaven in Oostenrijk kunnen 650 mensen daardoor niet naar Nederland terugkeren.

Transavia probeert naar eigen zeggen accommodatie voor de getroffenen te regelen in of bij Innsbruck. Reizigers klagen juist dat er niets geregeld wordt door de luchtvaartmaatschappij. Zo kreeg Daniël van Bussel een brief in handen gedrukt waarop werd gemeld dat hij zelf naar onderdak moet zoeken: door de drukte in dit seizoen mag de maatschappij geen hotelkamers reserveren.

De brief van Transavia

In Innsbruck wordt door verschillende vliegmaatschappijen geprobeerd mensen per taxi of bus naar het nabijgelegen München te brengen, om onderdak te vinden of van daaruit verder te worden vervoerd. "Maar van Transavia was niemand aanwezig", zegt Van Bussel.

Vandaag zouden er volgens Van Bussel vier vluchten naar Nederland gaan. Hij sprak met mensen die al vanaf vanochtend op het vliegveld zijn. "Er stonden daar moeders met kinderen die geen kant op kunnen."

In Nederland worden 800 mensen gedupeerd die naar Tirol wilden gaan. Zij kunnen hun vlucht omboeken of annuleren.

In Innsbruck zijn in totaal 24 inkomende en ook 24 vertrekkende vluchten gecanceld. Behalve de 650 passagiers van Transavia zijn er nog een kleine 2000 reizigers getroffen door de weersomstandigheden.

Van Bussel maalt er niet om dat hij een nacht langer in Innsbruck moet blijven. En waarschijnlijk zal er ook weinig van het vuurwerk te zien zijn door de mist. "Maar met dat hotel komt het wel goed en de sfeer in de stad is prima. Ik vermaak me wel."

Het valt nog niet te zeggen wanneer het vliegverkeer hervat kan worden. Vandaag gaan er in ieder geval geen vluchten meer van en naar Innsbruck.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl