Trek in een oliebol of appelflap? Achteraan aansluiten s.v.p.

Aangepast
In de rij voor een oliebol in Houten RTV Utrecht

Het is zondag, maar veel bakkers zijn open. In verschillende plaatsen staan voor hun winkel of kraam rijen met liefhebbers van oliebollen en appelflappen. Vooral bij de verkopers die vorige week hoog scoorden in de jaarlijkse oliebollentest van het AD, is het druk.

Brokking (zevende in de AD-oliebollentest) in IJsselstein zegt de tel van het aantal verkochte bollen inmiddels kwijt te zijn. Drie jaar geleden, toen Brokking de verkiezing won, gingen er zo'n 200.000 oliebollen over de toonbank, schrijft RTV Utrecht.

Bakkerij Hogenboom in Houten heeft lange rijen voor de deur. De eigenaar zegt door te bakken zolang er klanten zijn.

Even wachten in Arnhem Omroep Gelderland

Ook bij oliebollenkraam Elderhof in Arnhem staat een lange rij. De kraam werd eerder bekroond met een goudpredikaat door het Nederlands Bakkerij Centrum. Het gaat wel snel, volgens de mensen in de rij. "Er staan twee mensen te bakken en vier mensen in te pakken. In totaal sta je tien minuten."

Een enkeling krijgt ze:

Wie geen zin heeft in wachten, kan de lekkernijen thuis laten bezorgen:

Of zelf bakken:

Dan wel goed op het beslag letten:

Ongeacht hoe ze gemaakt worden: oliebollen en appelflappen zijn caloriebommen.