De Jong voelt zich 'beetje prutser' en Kleibeuker is 'leeg'

Aangepast
Antoinette de Jong Pro Shots

Carien Kleibeuker en Antoinette de Jong liepen bij het OKT op de 5.000 meter plaatsing voor de Olympische Spelen mis. Als winnares van de 3.000 meter was de 22-jarige De Jong ook favoriete op de 5.000 meter, maar ze stelde met de vijfde plaats teleur.

"Misschien ben ik een beetje een prutser geweest", aldus De Jong. "Ik voel dat ik in vorm ben, maar het kwam er nu niet uit. Dat is heel frustrerend. Ik heb een goede week gehad, maar had de week graag goed willen afsluiten."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Antoinette de Jong: baal hier enorm van

"Het wilde niet", vervolgt De Jong. "Daar baal ik enorm van. Ik had één taak: technisch goed rijden en dan komen de rondjes wel. Maar het kwam niet."

Kleibeuker werd achter Annouk van der Weijden en Esmee Visser derde op de 5.000 meter. Vier jaar geleden werd ze op deze afstand nog derde in Sotsji.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kleibeuker: het is klaar, leeg

"Ik had niet het vertrouwen", zegt Kleibeuker. "Het is gebeurd, klaar, weg, leeg."

De 39-jarige Kleibeuker gaat nadenken over een eventueel vervolg van haar schaatsloopbaan. "Mijn programma op de marathon loopt tot en met maart. Ik was hier niet in topvorm en verlies het net. Ergens wil ik het toch nog laten zien. Kijken of dat gevoel blijft. Ik ga rustig nadenken."

STER Reclame