Kjeld Nuis
NOS SchaatsenAangepast

Nuis blaakt van zelfvertrouwen: ik heb het nu zo goed voor elkaar

Kjeld Nuis en Koen Verweij schotelden het publiek in Thialf op de 1.500 meter van het OKT een geweldig gevecht voor. Beiden veroverden een olympisch ticket en eerstgenoemde won het rechtstreekse duel.

Daarmee onderstreepte Nuis dat hij, ruim een maand voor de Spelen, in zeer goeden doen is. "Ik heb het zo goed voor elkaar nu", zei Nuis, die blaakt van het zelfvertrouwen.

"Ik heb geen valse starts meer, geen missertjes. Het is een samenloop van omstandigheden: ik heb keihard getraind, heb het in mijn koppie op orde en ben gelukkig. Maar het is nu heel makkelijk lullen..."

Nuis: heb het nu zo goed voor elkaar

Koen Verweij maakte volgens verslaggever Bert Maalderink onderdeel uit van de koningsrit zonder als koning uit de strijd te komen. "Nog niet", zei Verweij, doelend op de Olympische Spelen die over ruim een maand in Pyeongchang op het programma staan.

"We hebben elkaar met zijn tweetjes naar een snelle tijd geholpen. Mijn timing was nog niet helemaal in orde, maar ik heb nog een maand om het goed te krijgen."

'Drukke' Verweij: heb nog een maand de tijd

Druk programma

Verweij heeft, dankzij zijn goede prestaties op het OKT, een druk programma in Zuid-Korea. "Vier startplekken (1.000m, 1.500m, ploegenachtervolging en massastart, red.), ik denk dat niemand er meer heeft. Dat was van tevoren gepland, maar het is mooi dat het ook gebeurt."

Ook op de massastart maakt Verweij zijn opwachting. Maar met wie? "Bij de commissie weten ze wel wat ik graag wil zien. Jan Blokhuijsen, Sven Kramer", neemt Verweij vast een voorschot.

Wil hij Jorrit Bergsma er liever niet bij hebben? "Ik wil wel iemand die heel snel iets kan dichten..."

Roest moet in wachtkamer plaatsnemen: onwijs verrast

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl