Podcast: Met het oog op de jaarwisseling en twee bijzondere familiegesprekken

Aangepast
De Oog-presentatoren bij het traditionele presentatorendebat NOS

Iedere zaterdag selecteert de redactie van NOS Met het oog op morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

Het beste uit Het Oog

Met deze week: het jaarlijkse presentatorendebat, twee bijzondere familiegesprekken en Sergej Rachmaninov.

In de wekelijkse podcast van Met het oog op morgen dit keer een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op 2018. Deze week stond in het teken van de feestdagen, een periode waarin de presentatoren van Het Oog traditiegetrouw de hoogte- en dieptepunten van het jaar met elkaar doornemen.

Wat zijn de goede journalistieke voornemens van de presentatoren, wat blijft ze bij van het afgelopen jaar en welke onderwerpen moeten in 2018 echt meer aandacht krijgen? Daarnaast een column over 2017 door de ogen van cabaretier Lebbis.

Een andere jaarlijkse traditie zijn de familiegesprekken die Het Oog heeft met bekende families. In de podcast dit jaar het gesprek met schrijver Bart Chabot en zoon Splinter, die de landelijk voorzitter is van de JOVD. Hoe rock-'n-roll vindt de familie Chabot de Nederlandse politiek en in het bijzonder "de heel foute dixieland-jazz" van de VVD.

Daarnaast schoof deze Kerst een deel van de familie Blokhuis aan bij presentator Max van Weezel. Leo Blokhuis is een bekende popmuziekkenner, broer Paul is staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Fred is predikant in Nieuwegein. Hoe is de band tussen de broers en welke rol heeft het geloof in het grote gezin?

Paul Witteman en Mike Boddé vertellen over de bijzondere uitzending van het tv-programma Podium Witteman, die ze dit jaar maakten voor Kerstavond. Boddé voerde samen met het Radio Filharmonisch Orkest een deel op van het Tweede Pianoconcert van de Russische componist Sergej Rachmaninov.

Waar vind je de podcast?

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar Het beste uit het Oog. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op Het beste uit het Oog voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het beste uit het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud.

STER Reclame