'Schippers is openhartiger dan voorheen en dat is ook nodig'

Aangepast

In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Léon Haan. Hij merkte op Tenerife dat Dafne Schippers steeds openhartiger wordt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schippers nog op zoek naar ideale balans

"In 2017 heb ik een paar reportages mogen maken die leuk en ook wel bijzonder waren. Eentje over de piepjonge Nederlandse gewichtheffer Enzo Kuworge, een reportage over de mislukte poging van de Keniaan Eliud Kipchoge om in de kletsnatte marathon van Berlijn het wereldrecord te verbeteren én een portret van Dafne Schippers aan het begin van het nieuwe atletiekseizoen. Deze laatste reportage licht ik er graag uit."

"Eind oktober reisde Schippers af naar Tenerife, om daar ruim drie weken in de warmte te trainen. Het was voor haar de start van het nieuwe atletiekseizoen. Voor ons was dat het juiste moment om alvast vooruit te kijken naar 2018 en nog even terug te blikken op het afgelopen seizoen, waarin ze opnieuw wereldkampioene op de 200 meter werd en ook nog eens brons veroverde op de 100 meter bij datzelfde WK atletiek."

"Samen met cameraman Aryan Jauregui hebben we binnen zes uur op Tenerife twee trainingen gefilmd en een uitgebreid interview met Schippers gedraaid. In januari 2015 maakten wij op dezelfde atletiekbaan min of meer dezelfde reportage, alleen toen stond Schippers nog aan de vooravond van haar keuze tussen doorgaan met de zevenkamp of specialiseren op de sprint."

"Het verschil tussen januari 2015 en november 2017 is groot te noemen. Destijds was Schippers een tikje gereserveerd en ook wat vlakker in de gesprekken en interviews, nu straalt zij en weet ze precies wat ze wil. Schippers is in interviews relaxter dan voorheen, openhartiger ook. Dat is prettig om net even iets meer van haar te weten te komen."

"En het is ook nodig, omdat iedereen haar tegenwoordig kent en je dus de televisiekijker net weer iets meer moet meegeven dan wat er al over haar bekend is. Deze reportage is daar een aardig voorbeeld van."

STER Reclame