'We kwamen hier aan en eigenlijk was het al te laat'

Bij een uitslaande woningbrand in Emmen zijn een jongetje van zes en zijn zusje van vijf om het leven gekomen. Hun ouders wisten de woning uit te komen en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak rond 07.50 uur uit. Naast brandweer en politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Binnen twee uur werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak wordt nog onderzocht.

De vader is ingelicht over de dood van de kinderen, de moeder wordt nog kunstmatig in slaap gehouden. Burgemeester Van Oosterhout van Emmen heeft vanochtend ter plekke gesproken met omwonenden. Hij spreekt van een "vreselijk drama".

Volgens ooggetuigen is de vader van het gezin met hulp van buren uit een slaapkamerraam geklommen. Omwonenden moesten de ouders ervan weerhouden om het brandende huis weer in te gaan om hun kinderen te redden. Pas na een uur stelde de brandweer vast dat zij de brand niet hadden overleefd.

De buren van het getroffen gezin zijn tijdelijk in een hotel ondergebracht vanwege rookschade. De woning waar het gezin woonde is door het vuur verwoest.

STER reclame