NOS SportAangepast

Van Gerwen: manier waarop interesseert mij geen kanarie

Van Gerwen: manier waarop interesseert mij geen kanarie

Dat de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld kwalitatief niet het niveau van de afgelopen jaren had, maakt winnaar Van Gerwen niets uit. "Het interesseert mij echt helemaal geen kanarie, als ik maar win. Dat is het belangrijkste. Ik denk dat we een goede pot hebben neergezet en ik ben de gelukkige winnaar."

Van Gerwen won de titanenstrijd met 5-4. De ongelukkige verliezer was Van Barneveld, die tijdens de wedstrijd de spanning voelde. "De afgelopen wedstrijden was ik gespannen voor de wedstrijd en kalm op het podium. Nu was het precies andersom. Het was zo armoedig vandaag. Dan denk ik: kom op man, je staat op een WK te spelen. Ik voelde me gewoon echt niet thuis vanavond."

Van Barneveld kreeg in de wedstrijd veel kansen op de dubbels, maar daar stokte het. "Ik heb tijdens het ingooien zo verschrikkelijk veel op dubbels gegooid, ik was er echt klaar voor, maar ik mis ze. Waarom het niet lukt het? Ik weet het niet..."

Van Barneveld: je faalt, je verzaakt en gooit het weg

De spanning nam in de wedstrijd steeds meer toe. Van Gerwen leek los te zijn, maar elke keer kwam Van Barneveld terug. "Ik had hem vandaag gewoon kunnen pakken. Je knokt je terug, maar dan mis je drie pijlen op dubbel 16 en gooi je het zo weg. Je verzaakt, je faalt", treurt 'Barney'.

"Ik heb hem gepakt op zelfvertrouwen. Als je een wedstrijd zo durft te winnen, dan kun je gewoon spreken van een goede vorm en vertrouwen in eigen kunnen", countert 'Mighty Mike'.

WK darts: Van Gerwen verslaat Van Barneveld in zinderend duel

Cross

Voor Van Gerwen wacht in de volgende Rob Cross. "Ik heb een fantastische record tegen hem. Hij heeft natuurlijk een geweldig jaar achter de rug, maar het formaat gaat weer omhoog. Je moet nu zes sets winnen, dat heeft hij nog nooit eerder gedaan. We gaan het zien morgenavond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl