Djokovic moet rentree uitstellen en zegt af in Abu Dhabi

Aangepast
Novak Djokovic EPA

Novak Djokovic heeft zich afgemeld voor het demonstratietoernooi in Abu Dhabi dat vandaag begint. De Serviër heeft opnieuw last gekregen van een elleboogblessure die hem in de zomer al dwong een punt te zetten achter zijn seizoen.

De 30-jarige Djokovic onderging een operatie aan zijn rechterelleboog om de slepende blessure te verhelpen. De nummer twaalf van de wereld zou vrijdag terugkeren op de baan.

Geen riscio

"Helaas heb ik de laatste dagen opnieuw pijn gevoeld in mijn elleboog. Na verschillende testen heeft mijn medisch team geadviseerd om geen enkel risico te nemen", aldus Djokovic.

Dit zou mijn seizoensstart kunnen beïnvloeden, maar dat wordt de komende dagen pas duidelijk.

Novak Djokovic

"Ik keer daardoor nog niet terug op de baan en ga weer verder met de behandelingen. Dit zou mijn seizoensstart kunnen beïnvloeden, maar dat wordt de komende dagen pas echt duidelijk."

Op 15 januari begint de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Andy Murray AFP

Murray

De organisatie van het demonstratietoernooi in Abu Dhabi heeft in Andy Murray een vervanger gevonden voor Djokovic. Murray, die net als Djokovic kampte met blessureleed en niet meer in actie kwam sinds Wimbledon (juli), heeft komende week zijn rentree gepland in Brisbane. Het is echter nog onzeker of hij daar wel in actie komt.

Nadal

De voorbereiding van Rafael Nadal op het eerste grandslamtoernooi van het jaar verloopt ook al niet naar wens. De Spanjaard meldde zich eerder deze week eveneens af voor Abu Dhabi. Ook het toernooi in Brisbane van komende week laat de mondiale nummer een schieten.

STER Reclame