Gary Anderson
NOS SportAangepast

Matige Anderson en sterke Taylor naar laatste acht op WK

Gary Anderson heeft als laatste speler de kwartfinales bereikt van het WK darts. De Schotse nummer drie van de wereld versloeg Steve West met 4-2.

Anderson kwam maar niet lekker in zijn spel, gooide weinig hoge scores, maar kwam toch op een 1-0 voorsprong. Ook in de tweede set wilde het niet vlotten bij de tweevoudig wereldkampioen, die zijn tegenstander langszij zag komen.

Ook in het vervolg van de partij moest Anderson, vorig jaar verliezend finalist tegen Michael van Gerwen, werken om zijn pijlen in de triple twintig te krijgen. Toch was wat hij liet zien genoeg om 2-1 voor te komen.

Twaalf wedstrijdpijlen mis

In de vierde set kwam het tot een beslissende vijfde leg waarin Anderson aan het langste eind trok. Eenzelfde scenario voltrok zich in de vijfde set en dit keer bleek West, eerder te sterk voor Benito van de Pas en Jermaine Wattimena, over de beste zenuwen te beschikken.

Verder liet Anderson het niet komen. De Schot miste aanvankelijk twaalf wedstrijdpijlen, maar sloeg met zijn dertiende poging alsnog toe in de beslissende vijfde leg. Hij sloot af met 95,43 punten per beurt.

Opnieuw kan Phil Taylor juichen op het WK-podium

Taylor maakt indruk

In de kwartfinales is dartslegende Phil Taylor de tegenstander. De zestienvoudig kampioen plaatste zich op zijn laatste WK op een indrukwekkende manier voor de laatste acht. Hij versloeg Keegan Brown met 4-0.

Brown, de 25-jarige jeugdwereldkampioen van 2014, kwam in de vorige ronde tot een zwak gemiddelde van 87,65 punten per beurt. Ook tegen Taylor kon hij geen potten breken. Temeer daar de dartslegende uit Stoke-on-Trent uitstekend begon en al snel uitliep naar 2-0.

Pas in de derde set lukte het Brown om bij een 1-2 stand in legs zijn tegenstander te breken. Brown kreeg via dubbel 18 de kans om vervolgens de set binnen te halen, maar miste. Via een enkele 19 en twee keer dubbel 20 greep Taylor de kans wel.

Met zijn derde wedstrijdpijl hengelde de 57-jarige Taylor de partij in de vierde set binnen. Hij eindigde met een gemiddelde van 101,34.

Jamie Lewis, de 26-jarige qualifier die in de vorige ronde nog te sterk was voor voormalig WK-finalist Peter Wright, stoomde ook door naar de kwartfinales. De Welshman was met 4-1 te sterk voor James Richardson.

Verder bestaan de laatste acht uit Rob Cross, Dimitri Van den Bergh, Darren Webster, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Uitslagen derde ronde WK donderdag 28 december

Gary Anderson Steve West 4-2
Keegan Brown Phil Taylor 0-4
Jamie Lewis James Richardson 1-4
Toni Alcinas Darren Webster 0-4
Mensur Suljovic (5) Dimitri Van den Bergh 0-4
John Henderson Rob Cross 1-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl