NOS SchaatsenAangepast

Verbaasde Das: ik heb er geen woorden voor

Verbaasde Das: ik heb er geen woorden voor

Na veel tegenslagen door blessures en schildklierproblemen viel donderdag tijdens het olympisch kwalificatietoernooi alles op z'n plek bij Anice Das.

De 31-jarige schaatsster zegevierde op de 500 meter in een tijd van 38,42 seconden en mag zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Das bleef in Heerenveen Marrit Leenstra en Letitia de Jong voor. "Ik ben echt heel verbaasd. Ik heb er geen woorden voor", aldus de winnares.

  • ANP
    Anice Das
  • ANP
    Anice Das
  • ANP
    Anice Das

"De 1.000 meter van dinsdag gaf mij al vertrouwen. Die was een stuk beter dan een week eerder toen ik last van mijn buik had. Net als gisteren bij de mannen wachtte de starter lang, maar we mochten in één keer weg."

"Ik heb wel gepiekt", vervolgde Das. "Beter kun je het niet doen. Ik heb nog nooit gewonnen... Heel apart. Ik ben ongelooflijk blij."

Ter Mors: deze afstand was voor mij de minst belangrijke

Jorien ter Mors behoorde met de negende plek tot de verliezers. De winnares van de 1.000 meter bagatelliseerde haar optreden.

"Ik durf niet volle bak af te zetten, want dan schiet het weer in mijn rug. Dat werkt niet op de 500 meter."

"Ik vind het ook niet heel erg. Van tevoren was deze afstand voor mij de minst belangrijke. Als ik top ben, zou ik op de Spelen misschien zesde zijn geworden. Daarvoor ga je er niet naartoe. De kans was groot geweest dat ik mij bij plaatsing had afgemeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl