Gehavende boot AkzoNobel finisht eindelijk in Melbourne

Team AkzoNobel is, ruim drie dagen nadat winnaar Mapfre heeft aangemeerd, eindelijk gearriveerd in Melbourne. De Nederlandse boot kwam donderdagochtend gehavend aan in de haven van de Australische stad, het eindpunt van de derde etappe van de Volvo Ocean Race.

Team AkzoNobel komt aan in Melbourne

Het team van schipper Simeon Tienpont was al een paar dagen na de start van de derde etappe vanuit Kaapstad ver achterop geraakt bij de andere boten door schade aan de mast en het grootzeil. Die was veroorzaakt door de harde wind op de Zuidelijke Oceaan.

Kerstmis

De derde etappe duurde daardoor voor Tienpont en zijn bemanning ruim zeventien dagen, aanzienlijk langer dan bij de andere teams. Mapfre, Dongfeng, Vestas en Team Brunel waren al voor Kerstmis in Melbourne, twee andere boten arriveerden daar op Tweede Kerstdag.

AkzoNobel wacht nu een zware uitdaging. De bemanningsleden hebben maar een paar dagen de tijd om alle schade te herstellen voor de vierde etappe, die dinsdag begint. De reis voert dan naar Hongkong.

Klassement

AkzoNobel is door de slechte etappe gezakt in het klassement naar de zesde plaats met negen punten. Het Spaanse team Mapfre leidt met 29 punten, de Nederlandse boot Brunel is de nummer vier met veertien punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl