Bij een ongeluk op de Duitse snelweg A61 bij Viersen, niet ver van de Nederlandse grens, is gisteravond een politieagente van 23 jaar om het leven gekomen. Twee agenten, 48 en 22 jaar, zijn zwaargewond. Ze werden aangereden door een trucker die vol op hen inreed.

Een van de gewonden is in levensgevaar. De agenten stonden met ingeschakeld zwaailicht langs de weg een vrachtwagen op te wachten die in Nederland was opgevallen door zijn rijgedrag.

Duitse politiewagen meegesleurd op snelweg, agente overleden

De Nederlandse politie had de Duitse collega's daarvoor gewaarschuwd. De truck, afkomstig uit Oekraïne, reed in Nederland op de A74 in het uiterste oosten van Limburg, waar geen op- en afritten zijn. Bij de 48-jarige bestuurder werd een alcoholpromillage van meer dan 2 gemeten. Hij is gearresteerd en wordt momenteel ondervraagd. Ook wordt onderzocht of hij mogelijk onder invloed was van drugs.

De Duitse agenten wilden de oplegger staande houden, maar de chauffeur reed in volle vaart op de politiewagen in en sleurde het voertuig zo'n tweehonderd meter mee. De agente is ter plekke overleden. De chauffeur is gewond.

STER reclame