NOS SportAangepast

Van Gerwen met de schrik vrij, 'Barney' wint Nederlands onderonsje

Van Gerwen verlost zich van Welshman Price

Michael van Gerwen is bij het WK darts (PDC) tegen de Welshman Gerwyn Price door het oog van de naald gekropen. Price had vijf pijlen om op 3-2 in sets te komen, maar miste die. Van Gerwen profiteerde onmiddellijk en gaf de regie niet meer uit handen.

De regerend kampioen ging erop en erover en won de partij met 4-2. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Van Gerwen. Hij kwam met 2-0 voor in sets, en won de eerste leg van de derde set. Maar Price kreeg plots de geest na een 102-finish, om daarna liefst zeven legs op rij te pakken.

Van Gerwen wankelde, maar tot zijn grote opluchting slaagde Price er niet in om door te pakken. Na vijf gemiste kansen op 3-2 stortte Price in en bood daarmee Van Gerwen de gelegenheid de winst te grijpen.

Raymond van Barneveld

Van Barneveld

Van Gerwen treft nu in de kwartfinales Raymond van Barneveld, die in een Nederlands onderonsje Vincent van der Voort versloeg. De Hagenaar was met 4-1 te sterk.

Van der Voort, die in de eerste tweede ronden Dave Chisnall en Steve Beaton zonder setverlies had verslagen, startte de wedstrijd met een 156-finish en leek het Van Barneveld behoorlijk moeilijk te gaan maken.

Van Barneveld pakte echter de eerste set. Van der Voort liet zich niet van de wijs brengen en maakte gelijk. Daarna was het toch Van Barneveld die het verschil maakte. Van der Voort miste enkele belangrijke dubbels waar 'Barney' op zijn beurt dankbaar gebruik van maakte.

Jamie Lewis

Qualifier schakelt titelkandidaat Wright uit

Jamie Lewis zorgde voor een daverende verrassing door de Schot Peter Wright uit te schakelen. De Welshman was met 4-1 te sterk voor de nummer twee van de plaatsingslijst.

Vorig jaar was Wright Lewis met 4-0 nog eenvoudig de baas op het WK. Alleen in de eerste set kon Wright zijn favorietenrol waarmaken. Met dertien 180'ers, tegen acht voor Wright, wist Lewis echter de Schot terug te wijzen. Ook met zijn drie-dart-gemiddelde was de Welshman ruim beter: 107,27 tegen 103,44.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl